lauantai 19. syyskuuta 2015

Turistipäivä!

Moi!

Päätin käyttää tän lauantain täysin turisteiluun. Kuvia tuli (ylltäys) taas jonkun verran, joten taidan esitellä päivän löydöt lähinnä kuvien kautta, enjoy! :)

Linz

Päivän alotin nappaamalla ratinkan, jolla pääsee Pöstlingbergille. Pöstlingberg on vuori ja kaupunginosa Linzin pohjoisosassa, jonne pääsee historiallisella ratikalla, joka on aloittanut toimintansa 1800-luvulla. Vuoren huipulla on näköalatansanteita, josta aukeaa varsin hienot näkymät Linzin kaupunkiin. Oikealla säällä horisontissa näkyisivät myös Alpit, mutta tänään oli vähän sumuista ja pilvistä... Aijon kyllä vielä saada sellaisen kuvan jossa ne Alpitkin näkyy!

Pöstlingbergin kirkko (ja kuten puista huomaa, syksy alkaa tehdä tuloaan!) 


Pöstlinbergbahn, eli ratikka jolla vie ylös vuorelle

Parin tunnin haahuilun jälkeen otin ratikan takasin kaupungin keskustaan. Keskustassa kävin keskusaukion, Hauptplatzin, reunalla kahvilla Glockenspiel nimisessä kahvilassa. Turistipäivään kuuluen, söin palan Linzer Tortea, eli Linzin kakkua! Se on vaatimattomasti "maailman vanhin tunnettu kakku", sillä siitä on löydetty mainintoja jo 1653... Ilmeisesti vanhin resepti löytyy yli 350 vuotta vanhasta reseptikirjasta. On silloin 350 vuotta sitten osattu selvästi leipoa, olihan tämä aika hyvää!

Linzer Torte

Kahvin ja kakun jälkeen lähdin kiertelemään vanhaan kaupunkiin. Vanhassa kaupungissa pyöriessä taisin aloittaa uuden harrastuksen, nimittäin sisäpiha-bongauksen... Sellaisistakin taloista, jotka ei ulkoapäin välttämättä näyttäny mitenkään kovin ihmeellisiltä, oli tooosi kauniita sisäpihoilta katsottuna!

Tietoisku: Linz oli pitkään Hitlerin koulukaupunki. Hitler oli meinannut myös viettää eläkepäivänsä Linzissä ja rakennuttaa sen myös melko lailla uusiksi. Suunnitelmaan olisi ilmeisesti kuulunut arkkitehtuurin muuttaminen varsin radikaalisti (vrt. Espoon keskus tai Merihaka), mutta onneksi kauniit vanhat talot ja arkkitehtuuri on edelleen tallella.

Katukuvaa 


Tonava, joka jakaa Linzin kahteen osaan 

Linzin keskustan kattoja linnan pihalta katsottuna

Sisäpihabongausta nr. 1: Tää on Mozartin kaverin talo, jossa Mozart oleili aina Linzissä ollessaan. Tässä samaisessa talossa Mozart myös sävelsi 36 Sinfoniansa, tunnettu myös nimellä "Linzin Sinfonia" ;) 

Sisäpihabongausta nr. 2 

Vanhankaupungin läpi käveltyäni saavuin Mariendomille, tai oikeastaan "Uudelle tuomiokirkolle", joka on valmistunut 1924. Funny fact: Mariendom on koko Itävallan suurin kirkko! Kirkon torniin järjestetään kierroksia, yritän sinne mennä ensi viikolla.


Mariendom

Mariendom sisältä


 Päivän viimeisenä turistikohteena oli muistomerkit Tonavan kummallakin puolella. Linz oli jaettu kahtia vuonna 1945-1955 ja siitä löytyy nyt muistomerkit Tonavan yli vievän sillan kummaltakin puolelta.

Muistomerkit

Että sellainen turistipäivä! Ei varmasti ollu vika, että varautukaa ;)

xoxo
Elisa







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti