sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Sunnuntai lagausta

Grüsß Gott!

Sunnuntait on usein tällasia "laiskoja päiviä". Tänään kuitenkin päätin kauniin ilman rohkaisemana lähteä tutkimaan asuinympäristöä. Tähän mennessä oon pyöriny vaan tuolla Linzin keskustan puolella, mutta ehkä nää omat kulmat täällä "kaupungin laidalla" on jääny vähän vähemmälle huomiolle.

Huoneen ikkunasta kun katsoo ulos, näkyy metsää. Ja tommonen kukkula. Kiskoin lenkkarit jalkaan ja painelin pihalle. On hassua, että vaikka Linz on Itävallan 3 suurin kaupunki, enkä mä edes asu keskustasta niin kaukana (ehkä 2km linnuntietä), niin täällä kun kiipesi mäkeä ylös 200m oltiin jo ihan pöndellä!

Lenkkeilin ihan oikeasti lehmä- ja hevoslaitumien keskellä. Tielle osui silloin tällöin kanoja. Myös muutama kissa piti hetken seuraa ja yksi Labradorinkin kävi moikkaamassa (tuli vähän Otsoa ikävä <3). Juoksentelin maalaistalojen keskellä, joiden pihoissa ilmeisesti on silloin tällöin maalaistalojen omien tuotteiden myyntiä (ainakin sellaisia mainoksia näkyi, pitää ehkä käydä vilkaisemassa ;) ).

Lenkkimaisemia. Laaksossa näkyy Linzin keskusta ja Tonava. 

Hauska huomio kultuurillisista eroista oli myös se (minkä on kyllä huomannut muutenkin kaupungilla liikkuessa, mutta nyt eriyisesti) että vastaantulijoita tervehdittiin. Jokaiselle vastaantulialle todettiin "Grüß Gott!" tai "Grüß dich!". Varsin piristävää! Nään tosin itseni jo tottumassa tähän tapaan ja jatvan sitä Suomessa... Voin kuvitella, että helsinkiläiset eivät ehkä arvosta tätä tapaa ihan yhtä paljon kuin Itävaltalaiset... :D

Tällaista tällä kertaa! Hyvää sunnuntaita!

xoxo
Elisa

p.s torstaina alkaa harkka, jee!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti