perjantai 18. syyskuuta 2015

Ekojen päivien kuulumisia!

Moi! 

Nyt on parin päivän aijan jo ehtinyt tutustuta kaupunkiin! Nää ensimmäiset päivät on kyllä menny aikalailla juostessa kaupungilla tekemässä erilaisia hankintoja ja asioita, kuten nettiä, puhelinliittymää, keittiövälineitä, ilmottautumassa maistraatissa jne jne... Nyt alkaa kuitenkin pikkuhiljaa olla tarvittavat asiat kasassa, joten voi ehkä keskittyä tähän ympäristön tutkimiseen ;) 

Vaikka täällä onki oltu vasta pari päivää on ollu kiva huomata, että omalla kielitaidolla pärjää oikeestaan ihan hyvin. Olin ekana iltana vähän "paniikissa" että enhän mä ymmärrä mitä nää mulle sanoo (Itävallan saksa poikkeaa jonkun verran Saksassa puhutusta "Hochdeutschista"), mutta onneksi aika nopeesti on päässy kielestä kärryille ja ilmeisesti muakin ymmärretään ihan riittävästi. 

Tällä viikolla on myös paikallinen yliopisto (tai ammattikorkeakouluhan toi oikeestaan on) tullut tutuksi.  Mulla oli siis eilen ja tänään Orientation Daysit, eli vaihtareille ja alottaville ulkomaalaisille opiskelijoille tarkoitetut tutustumispäivät. Torstaina oltiin FH Oberösterreichin tiloissa, tutustuttiin käytäntöihin, kampukseen, toisiimme ja niin edelleen. Tänään vuorossa oli opastettu kierros Linzissä, joka kyllä sateen vuoksi jäi vähän lyhyemmäksi. Kierroksen jälkeen mentiin vielä koko porukalla syömään läheiseen Klosterhofin ravintolaan (suosittelen jos joskus oot Linzissä ;) ). 

Viikonloppuna olin ajatellu tutustua vielä vähän laajemmin Linzin kaupunkiin, toivottavasti sää sallii! Siitä luvassa ihan oma postauksensa ja tietysti paljon kuvia! Tässä kuitenkin pari kuvaa ihan ensimmäiseltä päivältä täältä: 


Landstraße, eli pääostoskatu


Herrenstraße. Tossa oranssissa talossa oikeella on se ensimmäisen yön hotelli (Y) 



Linz Haupplatz, eli keskusaukio



Hauptplatz 


Tässä muutamia, eiköhän nää tähän kohta saa seuraa ;) 

xoxo 
Elisa 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti