perjantai 9. lokakuuta 2015

Niin siis miksi olinkaan täällä?

Kolmatta viikkoa mennään ja hengissä ollaan!

Aika tuntuu menneen nopeasti. Tuntuu ehkä että olen ollut täällä jo paljon kauemmin kuin sen n. kuukauden. Mutta kai se vain tarkoittaa, että olen sopeutunut tänne ihan hyvin, mikä on toki varsin hyvä juttu!

Viikko sitten alkoi myös (vihdoin) harkka, joka onkin tietysti se syy, miksi ylipäänsä täällä Itävallassa ollaan. Täytyy kyllä sanoa, että jo ensimmäisen päivän jälkeen harkasta oli tosi hyvät fiilikset! Ja sama fiilis on kyllä jatkunu koko tän ajan mitä siellä nyt olen ollu!

Harkkapaikkana on siis paikallinen ihmisoikeusjärjestö SOS-Menschenrechte. Itse olen toimistossa hommissa ja toimiston yläkerrassa on majoitushuoneita pakolaisille. Päivisin toimisto on auki asukkaille, jotka voivat tulla sinne hoitamaan asioistaan. Toimistolla järjestetään myös esimerkiksi saksankielen tunteja. On ollut hauska huomata, että mitään ns. muuria toimiston ja asuinrakennuksen välillä ei ole, vaan asukkaita saattaa silloin tällöin istua toimistossa kahvilla juttelemassa työntekijöiden kanssa niitä näitä.

Omiin hommiini kuuluu sekä toimistossa että majoituspuolella erilaisten tehtävien tekeminen. Tällä viikolla on esim. vaihdettu lamppuja, otettu vastaan lahjoituksia, kirjoitettu laskuja, tiskattu ja maksettu asukkaille viikkorahoja. Että aika vaihtelevaa hommaa :D

Kommunikointikielenä täällä toimii saksa. Mielestäni asukkaat myös puhuvat oikeastaan aika hyvää saksaa, tai siis sellaista, että kyllä ihan selvää saa, mistä puhutaan. Toki englantiakin pääsee käyttämään, varsinkin jos jotain lääkärikäyntiä/ohjeitusta tai muuta vastaavaa asukkaalle selittää. Voi mennä saksaksi vähän yli ymmärryksen, tosin niin menisi varmaan mullakin...

Kielipuolella hauskaa on kanssa se, että meitsi alotti 10x arabian kurssin! Yksi asukkaista pitää arabian kursseja esim. kouluilla ja päätti rykäistä sellaisen pystyyn myös täällä harkkapaikassa! Siellä me istutaan muutaman muun työntekijän ja asukkaan kanssa ja opiskellaan arabian alkeita! Muistaakseni sanoin palaavani Suomeen puhuen sujuvasti syyriaa, mutta se nyt ehkä vaihtui avittavaan arabiaan :D Että Alsalam Alekom vaan kaikille!

Kaikin puolin tää harjoittelu vaikuttaa kyllä siltä, että kyllähän täällä sen 3kk voisi vaikka viihtyäkkin ;)

Yliopistot on kanssa alkanu tällä viikolla. Ihan hauska yllätys oli, kun yksi ilta avasin mun huoneen oven, oli sen eteen ilmestyny joku kangaskassi. Samanlainen kangaskassi oli ilmestynyt käytävällä jokaisen oven eteen. Kassin sisällä oli jokaiselle opiskelijalle ns. tarpeellista tavaraa, kuten Ale-kuponkeja, energiajuomaa ja suklaalevitettä :D Ilmeisesti paikallinen opiskelijajärjestö käy viemässä moisen "aloituspaketin" opiskelija-asuntoloiden opiskelijoille tässä lukukauden alussa. Empä ole moiseen aikaisemmin törmännyt, mutta aika hauska ylläri tosiaan!


Opiskelijoiden starttisurvivalpack :D Energiajuoma oli pahaa, suklaa aika tosi hyvää...  
Näihin kuviin ja tunnelmiin (lähen tiskaamaan)!

xoxo
Elisa









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti